Το 6ο Φεστιβάλ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, στο κτίριο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, διοργανώτρια πόλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για όλα τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ).

Στην εκδήλωση δόθηκε η δυνατότητα σε 350 περίπου μαθητές από 11 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας να εκθέσουν και να παρουσιάσουν τα ψηφιακά τους έργα.

Ως Σύλλογος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Φλώρινας που ανταποκρίθηκε άμεσα αναλαμβάνοντας την οικονομική υποστήριξη του Φεστιβάλ, την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας για τη φιλοξενία και την τεχνική στήριξη που μας πρόσφερε, καθώς και τις φοιτήτριες του Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας για την εθελοντική τους προσφορά και υποστήριξη.

Να ευχαριστήσουμε, επίσης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, το σχολικό σύμβουλο 2ης Περιφέρειας Φλώρινας κ. Κασκαμανίδη Ιωάννη για την παροχή του τρισδιάστατου (3D) εκτυπωτή, το Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Φλώρινας για την τεχνική του υποστήριξη, καθώς και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τους μαθητές σε αυτό το δημιουργικό τους εγχείρημα.

Τέλος, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, του 6ο Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, του 3ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, του 4ου Γυμνάσιου Πτολεμαΐδας, του 5ου Γυμνάσιου Κοζάνης και του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Εράτυρας Κοζάνης που με πολύ χρόνο και κόπο, αλλά κυρίως με ευρηματικότητα δημιούργησαν πρωτότυπα έργα και εντυπωσίασαν με τις παρουσιάσεις τους. Ευχαριστούμε!

Το ΔΣ του ΣΕΠΦ